Гръцкият министър на икономика Димитрис Пападимитриу хвърли оставка, предаде ТАСС.

...
Гръцкият министър на икономика Димитрис Пападимитриу хвърли оставка, предаде ТАСС.
Коментари Харесай

Гръцкият икономически министър хвърли оставка. Жена му взела € 23 000 от хазната

Гръцкият министър на стопанска система Димитрис Пападимитриу хвърли оставка, съобщи ТАСС.

"Премиерът в Атина Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила одобри молбата за овакантяване на министъра след диалог на четири очи ", написа в публично известие на държавното управление на южната ни съседка. Поводът за отдръпването на основния министър стана журналистическо следствие. Съпругата на Пападимитриу - Рания Антонопулу по-рано подаде оставка като шеф на службата по заетостта, откакто локални медии разкриха, че тя е получила 23 000 евро от държавния бюджет.

Парите са били преведени като финансова помощ, тъй като тя и нейният мъж са наели жилище в столицата. По закон министрите, които нямат жилища в Атина, имат право на парична помощ от хазната. Публикациите провокираха остра реакция измежду гърците на фона на икономиите, въведени от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

От 2010 година Европейски Съюз и МВФ Гърция получи помощ в размер на към €250 милиарда Атина от своя страна пое уговорката да редуцира разходната част на бюджета и да усили налозите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР