Гръцкият гранд ПАОК се похвали със сериозно постижение – 75

...
Гръцкият гранд ПАОК се похвали със сериозно постижение – 75
Коментари Харесай

ПАОК се похвали със 75 млн. евро приходи от трансфери за последните 10 години

Гръцкият гранд ПАОК се похвали със съществено достижение – 75 милиона евро доходи за последните 10 години. Сумата се закръгли, защото Йоргос Куциас към този момент би трябвало да се смята за състезател на Чикаго Файър. Куциас ще бъде продаден за 3 милиона евро и 15 % от идващ трансфер за нападателя. 

Но ПАОК с тези 75 милиона в касата за последните 10 години е надалеч даже от помощ за самоиздръжката. Клубът има втори тим във втората дивизия на страната, в който играят и много чужденци. Има и задоволително футболисти, които са отдадени чартърен. Така общата група от играчи с контракти е над 60. И с цел да поддържа финансов баланс, ПАОК се пробва да продава непрекъснато, като притегля футболисти без пари или за дребни суми. 

Към момента рекордната продажба на “черно-белите ” от Солун е Христос Циолис, даден на британския Норич за 11 милиона евро. Третият най-скъп продаден футболист също е изтъргуван в посока Норич – Димитрис Янулис за 8,5 милиона. Втори е различен нападател – Александър Прийович за 10 милиона в посока саудитския Ал Итихад. 

ПАОК със удовлетворение отбелязва, че е получил много пари от препродажбата на техен състезател към трети клуб. Така да вземем за пример те дават шведския вратар Робин Олсен на ФК Копенхаген за 700 хиляди евро, само че получават 2,4 милиона от препродажбата му в посока Рома. 

Крилото Гари Родригес, прочут и у нас от престоя си в Левски, е бил продаден на турския Галатасарай за 3,5 милиона евро. А още 1,8 милиона са влезнали в касата на стадион " Тумба " след договорка от Истанбул към Ал Итихад (Саудитска Арабия). Общо 17 прехвърлянето за 10-те проучени години са били приключени да 1 милион евро или повече. 

" Много тимове желаят да продават. ПАОК също. Но с цел да продаваш за огромни суми и то постоянно, на първо време би трябвало да се заявиш на пазара на огромните. Дори и да имаш отличен футболист, изцяло допустимо е да не получиш действителната му сума, защото ти самият си дребен. ПАОК стартира да излиза от тази позиция на дребния клуб преди към 8-10 години ", разяснява мениджърът Янис Димитракопулос, който работи с клубовете в Северна Гърция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР