Гръцките власти са заловили кораб, плаващ за Либия под танзанийски

...
Гръцките власти са заловили кораб, плаващ за Либия под танзанийски
Коментари Харесай

​Гръцките власти заловиха кораб с товар от материали за експлозиви​

Гръцките управляващи са заловили транспортен съд, плаващ за Либия под танзанийски байрак, който бил претрупан с материали, употребявани за изработка на експлозиви, заяви през днешния ден гръцката брегова защита, представена от Ройтерс.

 © фотография: АРХИВ
Корабът бил спрян покрай остров Крит в събота. Бреговата защита разкрила 29 контейнера с материали, в това число амониев нитрат, неелектрически детонатори и 11 празни цистерни за полутечен пропан-бутан.
Контраадмирал Йоанис Аргириу сподели пред публицисти, че корабът е пътувал за Либия, а материалите, които превозвал, могат да се употребяват за всевъзможни цели, от работа в каменни кариери, до изработка на бомби за терористични набези.

Европейският съюз и Организация на обединените нации оповестиха през 2011 година ембарго за продажба, доставка и трансфер на оръжия в Либия. Според документите на кораба товарът бил качен в турските пристанища Мерсин и Искендерун, а крайните дестинации били Джибути и Оман.

При предварителното следствие обаче било открито, че капитанът е получил от притежателя инструкции да плава към либийското пристанище Мисрата и да остави там целия товар. На борда на плавателния съд не били открити никакви морски карти за корабоплаване до Джибути или Оман, заяви бреговата защита. Единайсетчленният екипаж е арестуван и ще бъде изправен пред прокурор на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР