Гръцките власти издирват 37-годишната Десислава Илиева, която живее в град

...
Гръцките власти издирват 37-годишната Десислава Илиева, която живее в град
Коментари Харесай

Драма в Крит: Бременна българка изчезна, приятелят ѝ намерен обесен

Гръцките управляващи търсят 37-годишната Десислава Илиева, която живее в град Ретимно на остров Крит, оповестява " Български вести ". Акция за издирването й поде и „ Сдружение на българите на остров Крит “, удостовери неговият ръководител Петър Анастасов.

Десислава, която е родом от Бяла Слатина, е изчезнала от сряда и фамилията й няма връзка с нея. Според информация, българката е имала еротична връзка с гръцки жител и е била бременна в 4-ти месец. Предполагаемият другар на българката, 45-годишен мъж, е открит обесен в село Кераме, община Агиос Василиос, в южната част на Ретимно, оповестиха през вчерашния ден от полицията.

Дали изгубването на бременната българка и обесването на гърка имат връзка, проверяват гръцките управляващи.

Според информация на близки, гъркът е бил заплашил българката да отстрани детето, само че тя е била безапелационна, че ще го задържи. Последно е имала среща с него в селото му, след което следите й се губят. От през вчерашния ден майката и братът на изчезналата българка, които живеят в България, са пристигнали на остров Крит обезпокоени, че от сряда нямат връзка с Десислава.

Приятелки на Десислава, живеещи на острова, са разпитани към този момент от полицията. Една от тях твърди, че е разговаряла с гърка ден преди да се обеси, като е издирвала Десислава. Той е дал отговор, че същата е отпътувала при нейни близки в чужбина. Според околните на Десислава обаче, те нямат родственици в чужбина.

„ Българската общественост на остров Крит е обезпокоена за зачестилите случаи на „ удавили “ се българки, безследно „ изчезнали “ и неналичието на всякаква информация по тези проблеми. Особено стеснителен е фактът също, че при закононарушения, осъществени от българки, се дава огромна публичност, а за закононарушения, осъществени против българи, има тотално затъмнение и липса на информация.

Надяваме се Десислава да бъде открита жива и ние българите на острова сме подготвени да спомагаме “, съобщи ръководителят на „ Сдружение на българите на остров Крит “, Петър Анастасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР