Гръцките съдии и официални лица обявиха, че няма да ръководят

...
Гръцките съдии и официални лица обявиха, че няма да ръководят
Коментари Харесай

Бойкот на футболните съдии в Гърция

Гръцките съдии и публични лица оповестиха, че няма да управляват мачовете от Суперлигата в края на седмицата в символ на митинг против рисковите съгласно тях условия на труд, написа Българска телеграфна агенция.

Гръцкият футбол беше засенчен от проблеми с публиката, както и от обвинявания в корупция и споразумяване на мачове, които разпалиха недоволството и доведоха до понижаване на посещаемостта на дуелите в страната.

Арбитрите в Гърция постоянно са цел на офанзиви от страна на ентусиастите. Домовете и транспортните средства на на някои от реферите станаха обект на палеж. През ноември магазинът на съдията от Атина Андреас Гамарис беше запален.

Само преди дни, различен рефер, Тасос Папапетру удостовери, че е получил смъртни закани, откакто е управлявал мач от футболната Суперлига.

" През последните години гръцките и задграничните съдии бяха непрекъсната цел, боксова круша и изкупителна жертва при прекачване на разнообразни отговорности. Съобщения, които остават ненаказани. Става дума за тормоз, закани, вербални и физически офанзиви. Това са единствено част от проблемите ни ", споделиха реферите от Суперлигата в писмо до централната съдийска комисия и Гръцката футболна асоциация.

Президентите на клубовете внасят в допълнение напрежение и постоянно разясняват съответни съдии преди и след края на мачовете.

Капитанът на българския народен тим Кирил Десподов носи екипа на ПАОК Солун, който се намира на втора позиция в класирането в гръцкото състезание. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР