Гръцките морски курорти отдавна привличат хиляди българи. Един от тях

...
Гръцките морски курорти отдавна привличат хиляди българи. Един от тях
Коментари Харесай

Вижте къде в Гърция е вече скъпо за нас

Гръцките морски курорти от дълго време притеглят хиляди българи. Един от тях е полуосторв Халкидики. Сега обаче бизнесът там възприема ценовите политики, които от години се следят по острови като Миконос и Санторини, написа Kathimerini.

На Халкидики бъдещите плажуващи би трябвало да резервират шезлонги няколко дни авансово, а цените като цяло скачат до небето, отбелязва авторитетният атински всекидневник.

Тъй като Халкидики е една от най-посещаваните дестинации за българите, инспекция сподели цените там.

Ако сте посещавали Гърция в последните 2 години, може би сте забелязали, че практиката „ кафе против шезлонг и чадър “ участва все по-рядко по плажовете, само че към момента е известна на полуостров Халкидики и плажните питейни заведения към Кавала.

На първия ръкав „ Касандра “ към момента има плажни питейни заведения, които оферират шезлонг и чадър против консумация. Ако не сте избрали подобен вид бар, то цената за чадър с 2 шезлонга на плажа в Афитос е 40 евро без потреблението.

Само няколко бара по-надолу по плажа откриваме подобен с минимална консумация 9 евро, като цените на фрапето са 7 евро и в случай че си поръчате 2 фрапета, никой няма да ви изгони от плажа, в случай че не сте създали 9 евро.

В тези 7 евро гърците нормално включват и още нещо, като най-често получавате и бутилка вода от 0,5 л. към всяко фрапе, осведоми businessnovinite.bg.

На плажа в Афитос получаваш с изключение на вода, кроасан и дребна вафличка. Цените на Халкидики за тази услуга варират, като можете да намерите „ фрапе против шезлонг “ в диапазона сред 6 и 8 евро.

Ако пък сте решили да пиете „ бира против шезлонг “, то би трябвало да знаете, че цената за наливните бири е към 5-6 евро, а за непознатите към 8 евро, като на всички питейни заведения. Бирата е съпроводена с дребен чипс.

За да създадем разлика с цените в България, то на плаж „ Градина “ в Созопол и на плажа в Шкорпиловци едно фрапе коства 6 лева

Все отново, в случай че решите да пиете едно кафе в морските градчета на „ Халкидики “, надалеч не коства толкоз.

Цената за кафе е 2 евро, а за двойно капучино 2,20 евро. Фрапето е към 3-4 евро.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР