Гръцките фермери, следвайки примера на канадските шофьори на камиони, заявиха,

...
Гръцките фермери, следвайки примера на канадските шофьори на камиони, заявиха,
Коментари Харесай

Гръцките фермери заплашиха да блокират магистрали заради енергийните цени

Гръцките фермери, следвайки образеца на канадските водачи на камиони, обявиха, че са решени да блокират всички най-важни автомагистрали в Гърция като митинг против поскъпващите цени на силата, съобщи Асошиейтед прес.

На заседание южно от град Лариса в Централна Гърция, те взеха решение да изискат среща с министър-председателя Кириакос Мицотакис.

В миг, когато цяла Европа се сблъсква с повишаване на силата, гръцките фермери желаят дотации, с цел да понижат разноските си за гориво, и завършек на разноските поради корекциите на цената на електрическата енергия, които отразяват измененията в цената на вноса на нефт и природен газ.

Гърция има един от най-високите акцизи за горивата в 27-членния Европейския съюз, който образува към две трети от цената.

" Дизелът коства към 1,60 евро (за литър), до момента в който в други европейски страни той е 70 цента ", сподели пред Асошиейтед прес Астериос Цикрицис, ръководител на съюза на фермерите в град Тирнавос, северно от Лариса.

Гръцките фермери от към 10 дни са блокирали основен път, свързващ Лариса и град Козани на северозапад. Днес те изляха мляко по пътното платно като част от митинга си.

" Към момента е под въпрос дали ние и стадата ни ще оцелеем ", сподели Аргирис Байрактарис, ръководител на съюза на животновъдите в Тирнавос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР