Гръцки затворник в турски затвор бе подал молба за временно

...
Гръцки затворник в турски затвор бе подал молба за временно
Коментари Харесай

Турция с жест към баща на жертва на влаковата катастрофа в Гърция

Гръцки пандизчия в турски затвор бе подал молба за краткотрайно освобождение от пандиза, с цел да участва на погребението на сина си, който почина в железопътната злополука в Централна Гърция. Посолството на Гърция в Анкара на 2 март изпрати вербална нота до турското външно министерство, в която се акцентира филантропичното измерение на настояването, напомня историята гръцкият вестник " Катимерини ".

Анкара реагира като не единствено разреши на ограничения от независимост татко на жертвата да участва на погребението на сина си, само че и да излежи остатъка от присъдата си в гръцки затвор, което беше забелязано в Атина като още една индикация за забележителното възстановяване на гръцко-турските връзки.

Това топене беше отразено в полемиката сред външния министър Никос Дендиас и неговия сътрудник Мевлют Чавушоглу в понеделник. Фактът, че въпросът за ограничения от независимост татко беше разискван на най-високо дипломатическо равнище, а не посредством типичните канали за връзка, включващи правосъдни, затворнически или полицейски управляващи, се възприема като доказателство за предпочитание да се сътвори някакъв позитивен казус, въпреки и единствено алегоричен.

В Атина и Анкара се поставят старания за напредване на по този начин наречения " положителен дневен ред ", който, въпреки и алегоричен, също отразява по-положителната вероятност в гръцко-турските връзки. За тази цел заместник-министърът на външните работи на Гърция, отговарящ за икономическата дипломация Костас Фрагоянис неотдавна се срещна с Чавушоглу в Доха.

Припомняме, че след разрушителното земетресение в Турция от 6 февруари, Гърция беше една от страните, които първи изпратиха екипи и филантропична помощ, а на 12 февруари гръцкият външен министър посети засегатия регион, където бе посрещнат от турския си сътрудник и двамата видяха в това посещаване късмет за стопляне на мощно влошените връзки сред двете прилежащи страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР