Гръцки бизнесмени, чрез наети от тях адвокати са сезирали ГДБОП

...
Гръцки бизнесмени, чрез наети от тях адвокати са сезирали ГДБОП
Коментари Харесай

Коцев: Има проверка на ГДБОП по жалбата на гръцките бизнесмени срещу Нотариуса, изпратена е в СГП

Гръцки предприемачи, посредством наети от тях юристи са сезирали ГДБОП за напън от страна на Мартин Божанов и неговото обграждане. Подадена е и тъжба и е осъществена инспекция, заяви в Ямбол основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

" Става дума за заможен спор, за имотни взаимоотношения. Извършена е инспекция през 2022 година. Всички материали са изпртени до Софийската градска прокуратура. Твърдението е, че тази кореспонденция е останала в Прокуратурата и не се е прибирала в ГДБОП ", осведоми Коцев.

За сигнали против Божанов се ревизира във всички структури на Министерство на вътрешните работи, разясни той.

" В момента се готви отчетът. Беше декларирано от мен и от Министъра, че е изискана тази информация. Когато сме подготвени, ще ви дадем цялата информация, с която разполагаме за сигнали против него и какви ограничения са предприемани, какво е придвижването по тях ", добави Коцев.

Що се отнася до въпроса дали Мартин Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, Коцев съобщи, че няма отговор на този стадий.

" Възложена е инспекция. Аз самият като професионален началник желая да се обясни какво е работено, по какъв начин е работено по Мартин Божанов. През толкоз години, няма индулгенция за никой. Аз най-малко, се стремя това да не се позволява. Но за жалост се натъкваме на такива субекти към днешна дата ", безапелационен е основният секретар на Министерство на вътрешните работи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР