Гръцки бизнесмени: Бойко Рашков като министър знаеше, че съпруги на

...
Гръцки бизнесмени: Бойко Рашков като министър знаеше, че съпруги на
Коментари Харесай

Гръцки бизнесмени: Бойко Рашков като министър знаеше, че съпруги на мафиоти работят в ГДБОП, но нищо не предприе

Гръцки предприемачи: Бойко Рашков като министър знаеше, че съпруги на мафиоти работят в ГДБОП, само че нищо не предприе.

„ Следят ни. Искаме от министерството да се назначи защита за фамилиите ни “.

Това съобщи в предаването „ 120 минути “ на бТВ Йоаким Каламарис, съветник по инвестицията, която води до конфликт с мрежата от зависимости в българското правораздаване, данъчни, КПКОНПИ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

КАК ЗАПОЧВА ВСИЧКО?

Всичко стартира с капиталово желание върху имот, който сега е измежду най-скъпите в София. Йоаким Каламарис намира сътрудници, с които се скарва и по този начин попада в обсега на убития Божанов.

„ Отначало ние започнахме да виждахме проблем в инвестицията ни. Не знаехме какво се случва. Виждахме, че основният проектант на София, тогавашният кмет на столицата, имаха желанието да ни оказват помощ, само че се появиха едни хора, които се занимават с горива и данъчни и започнаха да споделят, че тази инвестиция няма да се случи и няма по какъв начин да се случи. Ние им казахме: „ Ние сме купили този парцел. Защо да не се случи? “, а по-късно стартира и натиска против нас “, описа Каламарис.

След това той добави: „ Намерихме първия си вложител, само че две години, по-късно стартира борбата, тъй като планът стана по-скъп. Появиха се други вложители от арабски генезис, за които може би има общ език с хората с горивата поради акцизи и мота. По този метод те търсят първо помощта на Пепи Еврото и на неговото обграждане, само че евентуално са отхвърлени и търсят опора при Нотариуса, че могат да му осъществят схемата и да получат огромен %. Хората, които работят към Нотариуса са огромна войска “, сподели той.

По думите му има и обири на здания на различен гръцки магнат. „ И то жестоко от тази хайка, с присъединяване на доста видни персони и бизнесмени от Белене, които са осъществили това. Имахме също напън, само че не можахме да реагираме като консултантска компания. Това се случи 2019 година “, добави Каламарис.

„ Седнах в един ресторант в София септември 2021 година и пристигна един човек при мен, който се занимава с охранителна активност. Ние не се познавахме с него. Показа ми визитката на телефона си, а на другата маса видях Пепи Еврото. На визитката пишеше: „ Очистете го “, а от горната страна името Атанас Димов (Атанас Димов, който има верига бензиностанции „ Круиз “ и компания САКСА за търговия с горива – б.р.) “, сподели той.

„ Йоневска (Фиданка Йоневска – служителка на Национална агенция за приходите – б.р.) има спор на ползи и ѝ повдигат обвиняване на административно равнище, тя е за наказателно, само че Върховен административен съд я оневиняват. Едновременно тя пусна против нас тъжби като физическо лице и влиза в масиви за това по какъв начин да сътвори проблем.

Тази подготовка може да има някой, който прави сходни действия. Спецов (Румен Спецов – началник на Национална агенция за приходите – б.р.) би трябвало да пита дали Иван Димов има връзка с нея (Фиданка Йоневска – б.р.) и каква е тя, и дали е изпратен на Върховен административен съд правист да пази този проблем от името на Национална агенция за приходите. Иван Димов е един от заместниците на Спецов. Нямаме проблем със Спецов, нито с Асен Василев, само че те имат хора, които не работят в тяхната посока “, съобщи Каламарис.

СРЕЩА С БОЙКО РАШКОВ:

„ Бяхме на среща с Бойко Рашков, когато беше министър на вътрешните работи и му разказахме, че тези араби дружно с горивния необут ни основават проблеми и желаят да ни откраднат парцела. Казахме му, че част от техните съпруги работят в ГДБОП. Не единствено дамата на Нотариуса работи в ГДБОП. Тогава Рашков откри доказателство с сегашния министър Стоянов (Калин Стоянов – б.р.), че има такава жена, която е влезнала не от вратата, а от прозореца. Рашков ни посъветва да се обърнем към медиите “, акцентира той.

„ Излязохме в този момент пред медиите, тъй като правдата ни поглъщаше и искахме да разкажем цялата история. Не излязохме да се оплакваме, че нещо ни се случва, излизаме като спечелили. Джон Кустас беше в потрес, че се случват тези неща “.

Това съобщи Анастасиос Дикос, изпълнителен-директор на компанията на гръцкия корабен магнат Джон Кустас, съсобственик на един от най-големите молове в страната и представител на международна верига мебелни магазини.

Източник: бТВ

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР