Гръцката полиция съобщи, че са задържали заподозрян, издирван за серия

...
Гръцката полиция съобщи, че са задържали заподозрян, издирван за серия
Коментари Харесай

Извънредно от Атина! Заловиха предполагаем терорист, изпращал писмата-бомби

Гръцката полиция заяви, че са задържали обвинен, търсен за серия офанзиви с пратки бомби против интернационалните кредитори на страната, осведоми Агенция Франс Прес.

В известие на полицията се споделя, че продължава издирването на други четирима обвинени от звеното за битка с тероризма след арестуването на 29-годишен гръцки жител в Атина. Полицейски източници разясниха, че мъжът е прочут на полицията с екстремизъм. Пападемос, който беше министър председател от 2011 до 2012 година и одобри строгите ограничения за икономии, с цел да обезпечи интернационална помощ в разгара на гръцката финансова рецесия, пострада на 25 май при отварянето на пощенската си кутия в резултат на детонация. Никой не пое отговорност за офанзивата, тогава. Но сходни офанзиви прави крайнолявата организация „ Конспирация на огнените ядра “.

През март групировката изпрати колет с експлозив до офиса на Международния валутен фонд в Париж. Пострада чиновник на фонда. По-рано групировката пое отговорност за колет бомба, изпратен от Гърция до офиса на някогашния немски финансов министър Волфганг Шойбле.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР