Гръцката независима дирекция за държавни приходи (AADE) обяви в петък

...
Гръцката независима дирекция за държавни приходи (AADE) обяви в петък
Коментари Харесай

Гърция създава специална Дирекция за борба с укриване на данъци

Гръцката самостоятелна дирекция за държавни доходи (AADE) разгласи в петък основаването на специфичен отдел за битка с укриването на налози.

С осъществяването на 500 инспекции на ден Гърция се стреми да събере 65 милиарда евро. След като сътвориха затвори за данъчни длъжници, гръцките управляващи взеха решение да засилят силовата поддръжка на данъчната работа. AADE възнамерява огромни одити във всички браншове на стопанската система с присъединяване на „ специфични сили “, чиято цел ще бъде да разпознават укриването на налози. В същото време се прави нов опит за събиране на просрочени отговорности.

Съобщава се, че проектът за деяние за тази година планува 170 385 инспекции в целия набор на стопанската система, като магазини, митници, кораби, транспортни компании, национални пътища, хотели и други. Съгласно проекта на гръцките данъчни кръстосаните инспекции за идентифициране на недекларирани приходи ще продължат през 2024 година за приходи над 10 000 евро.

Одиторите разполагат с всички данни на одитираните, като чрез електронната система „ одит онлайн ” имат директна връзка с оперативния център, където се намира екипът от чиновници. Проверките ще обзет всички типове стопанска активност, в опит да се овладее нов гърмеж от „ неплатени налози “. Целта е да се съберат 2,8 милиарда евро от остарели отговорности на обща стойност 107 милиарда евро и 2,3 милиарда евро от нови, от последната една година.

Новата организация ще припомня на тогавашния отдел за финансови закононарушения (данъчна полиция), където митническите и данъчните инспектори работеха в екип. Въвеждат се паралелни силови структури по образеца на Украйна.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР