Гръцката компания-изпълнител се е ангажирала интерконекторът с Гърция да бъде

...
Гръцката компания-изпълнител се е ангажирала интерконекторът с Гърция да бъде
Коментари Харесай

Иван Шишков: През септември по интерконектора ще потече газ

Гръцката компания-изпълнител се е заела интерконекторът с Гърция да бъде приключен до 10-15 септември. Това заяви пред бТВ служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

По думите му, след довършването на главните строителни работи, позволяващи безвредна употреба на тръбопровода, приемателната комисия ще издаде нужните документи в границите на няколко дни и интерконекторът ще получи акт 16.

Той уточни, че незавършените работи не са били единствено!%, както твърдеше постоянното държавно управление.

През август компанията-изпълнител е приключила противопожарния тръбопровод в главната постройка в Хасково, както и връзката с канализацията.

Остават дребни неща като полагане на гипсокартон за противопожарна отбрана на постройка, което е нормативно условие предвид на сигурността.

Министър Шишков заяви също, че през септември-октомври още веднъж ще бъде отворена програмата за саниране. Сградите, утвърдени до март 2023 година ще получат 100:финансиране от програмата, а по-късно ще ще ръботи със съфинансиране -  80% от програмата, 20% от притежателите.
Служебният районен министър сподели още, че би трябвало да продължи работата по лотове 1.2 и 3 на автомагистрала „ Хемус “, тъй като в случай че и през тази зима не бъде направено нищо, ще се появят механически проблеми.    
Шишков означи, че сега са проблематични лотове 4 и 5, където е открито нелегално строителство. Според него страната би трябвало да постави старания то да бъде узаконено, с цел да може да продължи  изграждането на автомагистралата.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР