Гръцката гранична охрана е предотвратила влизането на 1500 мигранти от

...
Гръцката гранична охрана е предотвратила влизането на 1500 мигранти от
Коментари Харесай

Гърция разширява с 80 километра граничната си ограда с Турция

Гръцката гранична защита е предотвратила влизането на 1500 мигранти от Турция 

Гръцката гранична защита е попречила на към 1500 мигранти да влязат в страната през река Марица (Еврос), която разделя Гърция от Турция, в границите на един ден, заяви гръцкото издание „ Катимерини “, като цитира министъра за отбрана на жителите Такис Теодорикакос.

„ Искам да стане ясно: това е проведен проект от Турция “, сподели през днешния ден пред телевизия Скай министърът във връзка опитите за прекосяване, осъществени в сряда.

По думите му в доста случаи коли на турските сили за сигурност са транспортирали хора до граничната река, съобщи.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упреква Атина в нелегално изтласкване на мигранти назад в Турция - тактичност, известна като отбиване, отбелязва ДПА.

Гърция назовава маневрата на Анкара " подтикване напред ". Според Атина турските управляващи дават избор на мигрантите или да се върнат в Сирия, или да влязат незаконно в Гърция. 

Заради нараствания брой мигранти по река Марица Гърция се стреми да в допълнение да отбрани границата в североизточната част на страната. Съществуващата гранична ограда с дължина 35 километра сега се уголемява с 80 километра. България също е предпазила огромни елементи от границата си с Турция с ограда.

Според Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците повече от 10 000 души са съумели да влязат в Гърция по суша или по море до момента тази година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР