Гръцката фирма Aerospace Management & Support (AMS) е избрана от

...
Гръцката фирма Aerospace Management & Support (AMS) е избрана от
Коментари Харесай

Гръцка фирма ще прави умни контейнери за авиацията

Гръцката компания Aerospace Management & Support (AMS) е определена от комитета, ръководещ програмата " Чисто небе " на Европейския съюз , за създаване на контейнери за въздушни товари от ново потомство, които имат за цел да понижат тежестта и надлежно въглеродните излъчвания по време на полетите, както и да пренесат въздушните товари в цифровата епоха, писа в. " Катимерини ".

Гръцкото сдружение към този момент води договаряния с Airbus за приемане на създадения от AMS модел на резервоар, който е определен измежду десетки други претенденти от цяла Европа като главен детайл за тази услуга от френския авиокосмически колос.

" Умният " резервоар, създаден в Гърция, дава обещание да спести най-малко 200 кг на единица. Той е конструиран благодарение на специфични леки материали и включва функционалности за обезопасяване, самостоятелна подвижност, разкриване и ограничение на пожар и пушек, както и потенциал за безжично следене и връзка .

Като се има поради, че сега по света има към 700 милиона такива контейнери, може да се разбере смисъла и евентуалната облага, която може да донесе изборът на тази гръцка компания. Повечето от съществуващите контейнери не разполагат с опция за отдалечено онлайн следене от страна на превозвача, който ги има, защото те се разменят на летища по цялата планета , което основава много безредна обстановка.

Съществуващите контейнери нормално са направени от алуминий и пасажерите могат да видят товаренето им от прозорците на самолетите си. Някои от тях съдържат багаж, други - разнообразни артикули, а трети - товари. За товарните полети се употребяват малко по-големи контейнери, които елементарно могат да бъдат сменени с гръцкия модел.

AMS е основана в старите офиси на немската компания Hochtief на летището в Атина. Нейният началник и основен акционер е Илиас Кокотас, който е и началник и координатор на интелигентния лек резервоар за товари за самолети, или " Intellicont ", както се назовават тези интелигентни контейнери.

В плана на стойност 4 млн. евро вземат участие също Avionics Greece, Университетът в Патра, Националният механически университет в Атина, Prisma Electronics Hellas, както и разнообразни интернационалните организации, като Университета в Манчестър и испанската компания Acciona Construccion, която се чака да взе участие в всеобщото произвеждане на новите контейнери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР