Гръцка националистическа партия е заплашена от забрана да участва в

...
Гръцка националистическа партия е заплашена от забрана да участва в
Коментари Харесай

Гръцка националистическа партия пред забрана за участие в евроизборите

Гръцка националистическа партия е застрашена от възбрана да взе участие в евроизборите. Очаква се решение на Върховния съд, съобщи БНР.

Централата на ръководещата партия " Нова Демокрация " изпрати публично искане до Върховния съд да се наложи възбрана националистическата партия " Спартанци " за присъединяване в евроизборите.

Националистите имат 11 депутати в Народното събрание, само че се проверяват за вероятно присъединяване в машинация на гласоподавателите. Неизвестната преди парламентарния избор партия " Спартанци " съумя да влезе в Народното събрание с явната поддръжка на някогашния заместник-председател на неразрешената партия " Златна зора " Илия Касидиарис, който излежава присъда за присъединяване в незаконна група.

Самият Касидиарис нямаше право да взе участие в парламентарния избор и поддържа обществено от пандиза " Спартанци ".Това беше задоволително някогашните симпатизанти на " Златна зора " да гласоподават за новата националистическа групировка, като съумяха да ѝ обезпечат посланичество в Народното събрание.

Депутатите на " Спартанци " действително се управляват от авторитетния Касидиарис от пандиза като по този метод е нарушено законодателството, призна водачът на партията Василис Стигас.

Управляващите консерватори от " Нова Демокрация " упорстват Върховният съд да забрани присъединяване в евровота на " Спартанци " до момента в който съдът не се произнеса по проблема.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР