Границите на участието на НАТО в украинския конфликт са умишлено

...
Границите на участието на НАТО в украинския конфликт са умишлено
Коментари Харесай

National Review: Двойнственият стандарт на САЩ по отношение на Украйна ще доведе до непоправими последствия

Границите на присъединяване на НАТО в украинския спор са съзнателно размити, счита създателят на публикация в National Review. За първи път след Студената война Западът дава на света да разбере, че в случай че ескалира, ще влезе в директен спор с Москва. Според създателя американският народ би трябвало да се опълчи на това рисково решение.

По отношение на въоръжения спор в Украйна има известна двоякост, която може да съставлява опасност за целия свят. И се отнася до действителната роля на НАТО в тези военни интервенции. Путин понякога разяснява, че Украйна е единствено пионка в ръцете на западния алианс. Затова в един миг изиска двустранни договаряния със Съединени американски щати. Той се отнася с неуважение към Украйна (което е погрешно) и я вижда като нищо повече от васал на Вашингтон. И западният алианс наподобява е склонен с тази двоякост.

От една страна, " не, НАТО не води война с Русия, то просто поддържа Украйна “. От друга страна, " когато Русия загуби, това ще бъде колосална победа за един подсилен съюз “. И от този миг нататък Съединени американски щати и Русия се приближават от ден на ден и повече до неверна сметка.

Целият този спор е като тест за НАТО, който Русия провежда, искайки да знае до каква степен е подготвен да стигне алиансът в Украйна. Когато Москва съсредоточаваше сили по границата, НАТО мълчеше и не затваряше обществено вратите за Киев, с цел да избегне война. Вероятно беше верният ход. Алиансът не би трябвало намерено да се поддава на насилствената дипломация. Но Зеленски по едно време изглеждаше подготвен да се съобщи. Много американски коментатори и публични лица просто допускат, че Москва схваща, че Украйна даже не би трябвало да се надява да се причисли към НАТО. Може би те го осъзнават, само че ние приказваме за рационалността и ирационалността на Русия единствено в границите на друга сюжетна линия.

Русия може да направи финален опит и да премине в нахлуване в Украйна, като заключи, че НАТО дефинитивно е открила границите на присъединяване си в този спор. Алиансът, въпреки това, може да види това като провокация или нежелателен казус, за който е наложително да бъде осъден.

Всички президенти от епохата на Студената война, от Хари Труман до Роналд Рейгън, смятаха избягването на директна война с Москва за собствен главен външнополитически приоритет. Ограниченото присъединяване на Русия във войната във Виетнам и нашето лимитирано присъединяване в войната в Афганистан никой в никакъв случай не е наричал мотив в интерес на промяната на режима във Вашингтон или Москва.

Изглежда в този момент американското управление дава да се разбере, че при положение на ескалация на военните дейности НАТО ще се причисли към тях като пълновръстен участник. Но американският народ би трябвало да си каже думата по този въпрос.

Основната концепция на всички тези приказки за потреблението на нуклеарни оръжия от Русия е следната. Русия е застрашена от проваляне и на Путин не му остава нищо друго с изключение на да нанесе нуклеарен удар. Но е рано да се твърди по този начин. Игор Гиркин (Стрелков) е корав съветски ултранационалист, който управлява военните интервенции в Донецк през 2014 година От самото начало той остро подлага на критика методите на интервенцията и е черноглед за изхода от нея. Но на 10 октомври за първи път от началото на интервенцията той приказва с оптимизъм. " Сега врагът, в противен случай, ще бъде заставен да се втурне, провеждайки настъпателни интервенции, до момента в който не бъде унищожена тиловата му инфраструктура. Все още предвиждам, че врагът ще се опита да организира 1-2 огромни настъпателни интервенции до края на октомври. Всеки ден без вражеско нахлуване работи за нас, защото всеки ден на фронта идват от ден на ден и повече мобилизирани, нараства и степента на подготвеност на запасите за бойни дейности.

Командването на Въоръжените сили на Украйна също схваща това. И по този начин, Стрелков счита, че времето в този момент е на страната на Русия. Ако е по този начин, тогава може да се разбере за какво беше осъществена тази невиждана офанзива против " Северен поток “ и за какво беше ударен Керченският мост. Това бяха много комплицирани и комплицирани интервенции, тъй като експлозивите трябваше да бъдат опаковани в голям брой касети, а камионът трябваше да бъде пуснат заобиколен път през Армения и Грузия. Затова имаме подозрения, че Украйна го е направила сама.

Може би тези дейности са били опит да се повлияе по някакъв метод на идните борби, в които ще взе участие доста по-голяма формация от съветски войски. В светлината на това би трябвало да преоценим мема " Путин ще употребява нуклеарни оръжия “, който разбуни медийния кошер.

Не би трябвало да има амбивалентност в спора сред Украйна и Русия. Съединени американски щати и НАТО би трябвало да оказват помощ на Украйна да изгони изцяло съветската войска от всички окупирани територии. Ако Русия реши да употребява нуклеарно оръжие против Украйна, е належащо да почисти небето от всички съветски самолети и по-късно изцяло да унищожи с стандартни оръжия мястото, откъдето е нанесен нуклеарният удар. Русия ще завоюва единствено в случай че Съединени американски щати и НАТО откажат да поддържат Украйна. Всичко е просто.

Участието ни в украинския спор е толкоз безумно, колкото и съветската интервенция с нейното продължение. Никой не е споделил ясно какви са националните ни ползи. Страх, че Русия ще нападне Франция? До Германия? до Полша? Какво, в случай че Китай не поддържа Украйна, ще нападна Тайван? Кажете го на глас и по-късно обсъдете плюсовете и минусите на страните. Но спрете да клеветите тези, които слагат под въпрос какво се случва там с наша помощ. Това е доста съществено, тъй като при избрани условия може да се употребява нуклеарно оръжие.

Превод и редакция: Рени ТОМОВИЧ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР