Граничният пункт Рафа между Ивицата Газа и Египет ще отвори

...
Граничният пункт Рафа между Ивицата Газа и Египет ще отвори
Коментари Харесай

Хиляди чакат да напуснат Ивицата Газа

Граничният пункт „ Рафа ” сред Ивицата Газа и Египет ще отвори за втори следващ ден, с цел да пропусне ранени палестинци и хора с задгранични паспорти или двойно поданство. По данни на египетските управляващи близо 7000 души от 60 страни чакат да изоставен палестинската територия .

Вчера първите 400 са минали границата с Египет , откакто тя беше отворена за първи път след началото на ескалацията сред Израел и „ Хамас “ преди три седмици. Става въпрос за ранени палестинци и хора с задгранични паспорти или двойно поданство. Сред тях са и български жители, в това число семейство с петмесечно бебе.

Американският президент Джо Байдън дефинира сделката като резултат от „ интензивна и незабавна дипломация “ . Тя беше реализирана благодарение на Катар, в съгласуваност със Съединени американски щати. Междувременно, в два поредни дни, Израел нанесе съществени удари по най-големия бежански лагер в Газа. Според „ Хамас “ починалите са близо 200 души .

„ Това е, тъй като там има инфилтрирани терористи. Израелската войска води борба лице в лице с терористите на „ Хамас “ в Джабалия. В последна сметка, по този въпрос е ясно, че цивилните жертви лежат на съвестта на „ Хамас ” “, съобщи майор Дорон Спийлман, представител на Израелската войска.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР