Граничният пункт Рафа“ между Египет и Газа отново беше затворен

...
Граничният пункт Рафа“ между Египет и Газа отново беше затворен
Коментари Харесай

Египет отново затвори границата с Газа след преминаването на първия конвой с помощи

Граничният пункт „ Рафа “ сред Египет и Газа още веднъж беше затворен от египетска страна след прекосяването на първия филантропичен ескорт, заяви Българска национална телевизия с позоваване на Агенция Франс Прес.

Камионите с филантропична помощ започнаха да минават през пункта Рафа към 10 часа локално време.

" Храна, вода и медикаменти бяха превозени от Египет през пункта Рафа, предопределена единствено за жителите в южната част на линията Газа. Гориво не е доставяно в Газа. " - сподели Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Над 200 камиона, натоварени с общо към 3000 тона филантропични доставки, чакат от египетската страна на границата, само че през днешния ден минаха единствено 20.

" В съгласуваност с Организация на обединените нации Палестинският Червен полумесец приема 20 камиона. Оперативният и логистичен потенциал беше повишен на организацията беше заздравен с доброволци и още коли. В Хан Юнис и Рафа бяха разпределени хранилища и ще има доставка на помощи, включващи храна и медицински консумативи. " - уточни Махмуд Абу Ата, представител на Палестинския Червен полумесец.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР