Граничният патрул е задържал повече от 200 000 мигранти, пресичащи

...
Граничният патрул е задържал повече от 200 000 мигранти, пресичащи
Коментари Харесай

Незаконното преминаване на границата достигна високи нива за годината с над 200 000 задържания през септември

Граничният патрул е задържал повече от 200 000 мигранти, пресичащи нелегално границата сред Съединени американски щати и Мексико през септември, съгласно чиновник на вътрешната сигурност, отбелязвайки най-високия сбор тази година и наблягайки продължаващите провокации пред администрацията на Байдън на фона на всеобщата миграция в района.

Федералните управляващи се борят с нов прилив на мигранти, който натовари федералните запаси и подхрани опасенията в градовете в цялата страна. Арестите на границата през предишния месец бележат нарастване по отношение на август, когато граничният патрул арестува към 181 000 мигранти, преминаващи сред входните пристанища. Това е най-високата обща сума от декември, когато граничният патрул залови повече от 222 000 мигранти.

CNN се свърза с митническата и гранична работа на Съединени американски щати за коментар.

Преминаването на мигранти на границата сред Съединени американски щати и Мексико се чака да остане високо в близко бъдеще, сподели неотдавна върховен чиновник на митниците и граничната отбрана на Съединени американски щати пред CNN, отбелязвайки, че се чака спомагателни задължения от Мексико да оказват помощ в последна сметка да понижат броя.

Тази седмица държавният секретар Антъни Блинкен, дружно със секретаря по вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, основния прокурор Мерик Гарланд и съветника по вътрешната сигурност на Белия дом доктор Лиз Шерууд-Рандал ще се срещнат с мексиканските си сътрудници в Мексико Сити за годишни диалози по сигурността.

Очаква се миграцията да бъде тематика на полемика. Високопоставени представители на администрацията настояват, че Съединени американски щати поддържат постоянна връзка с Мексико по отношение на обстановката на южната граница на Съединени американски щати, в това число задължения за подсилване на правоприлагането.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР