Граничният контролно-пропускателен пункт между Златоград и Ксанти остава затворен до

...
Граничният контролно-пропускателен пункт между Златоград и Ксанти остава затворен до
Коментари Харесай

До 19 юни остава затворен ГКПП Златоград-Ксанти  

Граничният контролно-пропускателен пункт сред Златоград и Ксанти остава затворен до 19 юни и повода за неговото затваряне продължава да бъде карантината на част от обитаемоте места в община Мики, която е гранична с община Златоград, заяви регионалният шеф Недялко Славов пред публицисти през днешния ден.
Той посочи, че от Главна дирекция „ Гранична полиция “ било отправено искане за отваряне на пункта, само че какъв ще е отговорътт от гръцка страна още се знае. Славов допуска, че той няма да пристигна по-рано от 18-ти юни. 
Областният шеф напомни, че с решение на Министерския съвет изключителната епидемиологична конюнктура е удължена до края на месеца, само че, считано от през днешния ден, отпадат огромна част от наложителните ограничения и спазването им е въпрос на схващане и персонална отговорност.
„ От през днешния ден е позволено отварянето на нощни клубове и нощни заведения. Няма проблем за ученическите изпращания и абитуриентските балове и доколкото имам информация  огромна част от учениците се настройват за такива събития “, добави Славов.
В Смолянска област към днешна дата има 150 случая с ковид. От тях 107 са дейни, като единствено 4 са от Смолян, а всички останали 103 са от община Доспат.
„ Имаме 8 приети в болница в лечебните заведения в Смолян, Девин и Гоце Делчев. По брой на откритите случаи Смолянска област е на седмо място, а по брой инфектирани по отношение на общия брой население от 9-то място до предходната седмица минаваме на 3-то след Видин и Ямбол “, сподели още регионалният шеф.  
В инфекциозното поделение на регионалната болница има 5-ма пациенти с потвърден Ковид-19, осведоми шефът й доктор Марин Даракчиев.
Днешният случай, за който бе публично обявено, е на 6-годишно дете от ДГ „ Слънце “ в Смолян, което е контактно на 42-годишния мъж, признат в инфекциозното поделение на МБАЛ – Смолян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР