Гранични проверки са въведени включително и в Шенген, например на

...
Гранични проверки са въведени включително и в Шенген, например на
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Борим се за Шенген, но той не функционира така, както преди пет години

Гранични инспекции са въведени в това число и в Шенген, да вземем за пример на границата на Словения и Хърватия. Опашките в посока България са по най-малко два дни. Това сподели за Euronews Bulgaria евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков.

Евродепутатът обикаля Европа с ТИР и автомобил, с цел да разбере за какъв брой време се минават границите сред страните, без значение дали те са в Шенген или не.

По думите му към седмица ще е нужна на един тежкотоварен камион да измине дистанцията от Западна Европа до България точно поради граничните инспекции. Ако обаче граничните инспекции отпаднат, тогава това време ще се понижи и ще са нужни три дни за преход от Бургас до Ротердам да вземем за пример, уточни Новаков.
Над 24 часа се чака сега на Калотина, над 24 часа се чака на Батровци, сред 9 и 12 часа се чака и на границата със Словения. Имаше опашки даже на границата сред Германия и Австрия. От една страна се борим за Шенген, само че от друга той не действа по този начин, както функционираше преди четири или пет години.
Андрей Новаков сподели, че ще опише в детайли в отчет всичко, което е видял по по границите на Европа по време на своята обиколка. Лесно е да изчислим загубите, защото те се сред €200 и €240 на камион дневно, елементарно е да забележим какъв брой губи Европа от това.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР