Гранични полицаи задържаха на ГКПП Калотина 23-годишен чужденец, избягал от

...
Гранични полицаи задържаха на ГКПП Калотина 23-годишен чужденец, избягал от
Коментари Харесай

Българската Гранична полиция залови беглец от австрийски затвор

Гранични служители на реда задържаха на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина 23-годишен чужденец, избягал от австрийски затвор, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 © БГНЕС
В понеделник на пункта за влизане в България с рейс дошъл непознат жител, който показал за обработка австрийски паспорт. Пътникът бил с брада, само че граничният служител на реда, извършващ паспортния надзор, открил разликата със фотографията от паспорта. Мъжът бил отведен за спомагателна инспекция на втора линия. При опит да бъде разпознат в системата АФИС, пасажерът блъснал в земята и развалил единия от четците за пръстови отпечатъци към системата. Последвало задържането на мъжа, който декларирал пред граничните чиновници, че е 23-годишен турски жител. Казал същинското си име и признал, че употребява документите на братовчед си.

Граничните служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина поискали подпомагане от австрийските управляващи. Пристигналите биометрични данни са съпоставени и оценени с тези на пасажера. Установено е, че мъжът е австрийски жител от турски генезис, избягал от австрийски затвор през август 2018 година. Към сегашния миг се търси от австрийските управляващи за тежка телесна щета, дипломиран случай на изнудване и нелегално навлизане в частна благосъстоятелност.

По случая в ГПУ – Калотина е формирано досъдебно произвеждане, известена е районната прокуратура в Сливница. На 23-годишния чужденец е повдигнато обвиняване за разваляне на държавно имущество и опит за нелегално влизане в страната с непознат документ за идентичност.

Работата по случая продължава под управлението на прокуратурата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР