Гранични полицаи от ГПУ-Елхово задържаха каналджия с 12 нелегални имигранти

...
Гранични полицаи от ГПУ-Елхово задържаха каналджия с 12 нелегални имигранти
Коментари Харесай

Спипаха 25 нелегални имигранти с двама каналджии на българо-турската граница

Гранични служители на реда от ГПУ-Елхово задържаха каналджия с 12 незаконни имигранти в региона на Тополовград. На 31 юли граничните служители на реда и чиновници на жандармерията спрели за инспекция в землището на с. Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус " Ивеко " с лидер 60-годишен мъж от Любимец. При инспекцията в автомобила са открити 12 противозаконни имигранти, мъже, без документи, които декларирали, че са от Афганистан. Те са арестувани дружно с водача в ГПУ-Елхово.

Образувано е досъдебно произвеждане за каналджийство против лидера и 12 бързи производства против имигрантите за нелегално прекосяване на границата под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

На 31 юли на основен път I – 9, сред бургаските села Крушевец и Маринка, гранични служители на реда от ГПУ-Малко Търново и чиновници на жандармерията направили инспекция на товарен автомобил „ Мерцедес " с 53-годишен лидер от София. При осъществената инспекция в товарния отсек са открити 13 незаконни имигранти без документи за идентичност, по техни данни жители на Ирак и Сирия. Те са арестувани дружно с водача.

С разпореждане на Районна прокуратура – Бургас 53-годишният лидер е притеглен като обвинен за подкрепяне на мигрантите.

Всичките 25 незаконни имигранти са предадени в профилирания дом за краткотрайно настаняване на чужденци в Любимец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР