Граничари арестуваха каналджия с 12 нелегални мигранти в района на

...
Граничари арестуваха каналджия с 12 нелегални мигранти в района на
Коментари Харесай

За ден задържаха 25 мигранти, настанени са в Любимец

Граничари арестуваха каналджия с 12 незаконни мигранти в региона на Тополовград, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Това е станало в събота, 31 юли, когато граничари и чиновници на жандармерията спрели за инспекция в землището на село Княжево, общ. Тополовград, товарен микробус " Ивеко ". Шофьорът бил 60-годишен мъж от Любимец.

В колата са открити 12 противозаконни мигранти - мъже, без документи, които декларирали, че са от Афганистан . Те са арестувани дружно с водача в ГПУ-Елхово. Образувано е досъдебно произвеждане за каналджийство и бързи производства за нелегално прекосяване на границата, под наблюдението на Районна прокуратура - Ямбол.

Същия ден са открити други 13 незаконни мигранти. Те са били на основен път I - 9, сред бургаските села Крушевец и Маринка. Установени са при инспекция от граничари и жандармеристи в товарен автомобил " Мерцедес " с 53-годишен водач от София.

В товарния отсек са открити 13 незаконни мигранти без документи за идентичност, по техни данни жители на Ирак и Сирия . Те са арестувани дружно с водача . Шофьорът е упрекнат за подкрепяне на мигрантите.

Всичките 25 незаконни мигранти са предадени в профилирания дом за краткотрайно настаняване на чужденци в Любимец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР