Софийска градска прокуратура е внесла днес в съда обвинителен акт

...
Софийска градска прокуратура е внесла днес в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Задочно обвиниха Пепи Еврото за изчезналото злато на Златанов

Софийска градска прокуратура е внесла през днешния ден в съда обвинителен акт против някогашния следовател за документна машинация в изключително огромни размери. Това излиза наяве от известие от държавното обвиняване, в което подсъдимият се показва като П. Петров.

Делото е формирано на 28 юли 2021 година Прокуратурата приема измамата като изключително тежък случай и квалифицира закононарушението по член 212, алинея 5 от Наказателния кодекс.

Петьо Еврото е предаден на съд за това, че в интервала от 11 октомври 2019 година до 23 март 2020 година непозволено е получил посредством подправени документи парична сума в евро и злато за общо 1 301 966,65 лв. , които е желал да присвои. Измамата е осъществена в София в изискванията на продължавано закононарушение, с потребление на два пъти неистинен частни документи - осем фактури на немски език, показани като издадени от немско комерсиално сдружение, както и контракт за даване на финансови средства за отговорно бранене от 19 октомври 2018 година сред лицата с букви Д.Л. и Я.З., на който бил притурен тип, че е подписан от Я.З. и съставлява негово съответно документално изказване, че е получил от Л. сумата от 650 000 евро за отговорно бранене.
 Пет чувала с документи са конфискувани от парцели на Пепи Еврото, разкри АКФ
Пет чувала с документи са конфискувани от парцели на Пепи Еврото, разкри АКФ

Открити са още преносими компютри, телефон, дискета, бележници, десетки компактдискове, десетки аудио- и видеокасети

Вследствие на измамата Пепи Еврото получил непозволено 147 монети за общо 106 763 лв. и 1 23,88-каратово златно кюлче с тегло 1 000 на стойност 109 718 лв., благосъстоятелност на Я.З., както и парична сума в размер на 550 000 евро , с левова равноценност 1 085 485,65 лв., благосъстоятелност на Ю.З., Я.З. и П.З. Монетите, кюлчето и паричната сума са на обща стойност 1 301 966,65 лв..

Досъдебното произвеждане е завършило задочно, защото обвиненият се търси и все още не е открит. За закононарушението по член 212, алинея 5 от Наказателен кодекс се плануват от 10 до 20 години затвор.

Другите наказателни производства, по които ревизира дали Петьо Еврото е направил закононарушение, са на стадий следствие.
 Висшият прокурорски съвет се смили над прокурор, разследвал Петьо Еврото
Висшият прокурорски съвет се смили над прокурор, разследвал Петьо Еврото

Константин Сулев няма да бъде отхвърлен от служба

" 24 часа " осведоми, че в случай че бъде открит, то ще бъде съден задочно за документната машинация, обвързвана със случая с от 2020 година Тогава предприемачът описа пред Антикорупционния фонд за опит да му бъде отнета   " Изамет ", в резултат на което.

През юли 2020 година предприемачът твърдеше, че са му изчезнали 52 златни моменти, а, че те са открити при на фамилията.

" Да не ме занимават с нелепости. " АКФ пусна протокол от разпита на Гешев

По следствието на Петьо Еврото

Според " 24 часа " част от полезностите на семейството е присвоени от Пепи Еврото посредством документната машинация, за която в този момент му е повдигнато обвиняване. С подправения контракт за даване на финансови средства за отговорно бранене сина на Илия - Явор Златанов, претендира, че е получил 650 000 евро от някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Димитър Ламбовски . Във кино лентата " Осемте джуджета " на АКФ Ламбовски споделя по какъв начин под опасност се е срещнал в ресторанта с Петьо Еврото и двама мъже от ъндърграунда. Подписал контракта, съгласно който фиктивно дал 650 000 евро на Явор Златанов да му ги пази. Било му обяснено, че всичко това ставало със знанието на ръководителя на към този момент закритата профилирана прокуратура и на тогавашния основен прокурор Иван Гешев. Димитър Ламбовски твърди, че в никакъв случай не е срещал Явор Златанов и не му е давал никакви пари за бранене, само че е определен за схемата, тъй като през годините имал декларирани легални приходи на забележителна стойност, за които е платил всички дължими налози.

" 24 часа " показва, че в действителност златото и парите са били предадени на Любена Петрова , която към въпросният миг още е брачна половинка на Петьо Еврото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР