Грандиозният провал на проекта за Европейската Суперлига през 2021-а година

...
Грандиозният провал на проекта за Европейската Суперлига през 2021-а година
Коментари Харесай

Разкриха двете основни причини за продажбата на Ливърпул

Грандиозният неуспех на плана за Европейската Суперлига през 2021-а година и закупуването на Челси от Тод Бойли са в основата на решението на Fenway Sports Group да разгласи Ливърпул за продажба в понеделник, твърди „ ESPN “.

FSG, който има още бейзболния Бостън Ред Сокс и хокейния тим Питсбърг Пенгуинс, желае да продаде техния мажоритарен дял след 12 години ръководство на „ Анфийлд “. Клубът бе закупен от американците през октомври 2010-а година, когато капиталовата компания закупи акциите за сумата от 300 милиона английски лири от притежателите Джордж Джилет и Том Хикс.  

Наскоро Челси бе продаден да сумата от 4,25 милиарда лири, тъй че предстоящата сума за акциите на Ливърпул се чака да бъде сходна на тази. За да оказват помощ за намирането на покупател, от FSG са наели мултинационалните капиталови банки и компании за финансови услуги „ Goldman Sachs “ и „ Morgan Stanley “, добавя „ ESPN “. Според „ Forbes “ Ливърпул коства към 4,45 милиарда $ или 3,89 милиарда лири.

Под управлението на мениджъра Юрен Клоп „ алените “ завоюваха Шампионската лига, Висшата лига, Световното клубно състезание, ФА Къп, Купата на лигата, Суперкупата на Англия и тази на Европа. Заедно с триумфите на терена под управлението на FSG, имаше и вложения на стадион „ Анфийлд “, като отборът се реалокира и на нова подготвителна база за 50 милиона паунда в Къркби.

„ В последно време имаше няколко смени на собствеността на клубове от Висшата лига и клюки за такива. Не е изненадващо, че ние постоянно сме питани да положението на собствеността на Ливърпул “, обявиха в изказване от FSG.

„ При вярната оферта, която е в най-хубавите ползи на клуба, Ливърпул се продава. За момента обаче ние сме напълно отдадени на това да осигурим триумф на този исторически тим ина терена, и отвън него. Но заявяваме подготвеност за договаряния “, написаха още американците.

През 2021-а година FSG продаде дял от 11 % на компанията за 750 милиона $ (655 милиона английски лири) на RedBird Capital Partners. По този метод те реинвестираха тези пари в закупуването на контролния пакет акции на хокейния Питсбърг.

В последната година имаше обаче много рецензии от страна на почитателите на Ливърпул, че от FSG не дават задоволително средства за подсилването на състава на трансферния пазар, от което се оплака и самият управител Юрген Клоп.

Liverpool's owners FSG are prepared to sell their controlling stake in the club, sources have told ESPN, 12 years after buying the club for just £300 million.

The valuation could exceed £4 billion.
— ESPN FC (@ESPNFC)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР