Грандиозни тържества, литийно шествие и откриване на спортна зала се

...
Грандиозни тържества, литийно шествие и откриване на спортна зала се
Коментари Харесай

Най-старото училище във Враца чества 200-годишен юбилей


Грандиозни тържества, литийно шествие и разкриване на спортна зала се провеждат по случай 200-годишнината на най-старото учебно заведение във Враца - гимназията „ Христо Ботев “.

Подготовката за тържествата е почнала доста от дълго време, а образователното заведение има троен празник - 200 години светско обучение, 175 години като класно учебно заведение и 115 години като гимназия.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Ние имаме и съответното самопризнание от Националния музей по образованието, съответните документи, че можем да честваме тези годишнини. Наистина това е доста в историята и развиването на учебното заведение “, сподели шефът на гимназията Виктор Кръстев.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Ние няма по какъв начин да избягаме от проблемите, които днешния ден основава, само че се опитваме да ги решаваме, тъй като на доста пъти съм казвала, че това не е просто кварталното учебно заведение. Това е институция. Подхождаме извънредно отговорно към това, тъй като 200 години нали разбирате, че звучи доста съществено в този град, в който Османската империя бил дребен, само че типично български град “, споделя основният преподавател историчката Мая Антова.

В гимназията са работили видни възрожденци като Петко Рачев Славейков и Кръстьо Пишурка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР