Грандиозен скандал съпътства появата на новата песен на Ивана –

...
Грандиозен скандал съпътства появата на новата песен на Ивана –
Коментари Харесай

Забраниха новата песен на Ивана, след като се превърна в хит

Грандиозен скандал съпътства появяването на новата ария на Ивана – „ Твое копие”, която излезе в първите часове на новата 2018-а година.

Две седмици по-късно, тъкмо когато парчето се трансформира в един от най-големите шлагери, клипът бе изненадващо спрян от „ YouTube”, писа „ Уикенд “.

Едва преди дни стана ясно каква е повода. Разяснението се появи в формалната фейсбук страница на певицата на народа: „ Извиняваме се за породеното стеснение на всички клиенти в „ YouTube”, които все още не могат да гледат клипа на новата ми ария „ Твое копие “. Видеоклипът краткотрайно е блокиран поради безпричинно и непозволено декларирани искания от страна на текстописката на сръбската версия на песента – Йелена Трифунович “.

Оказа се, че поетесата е наклепала българския екип, че е откраднал труда й. Истината обаче е радикално друга. Песента „ Твое копие “ е кавър на „ Poludela” на Сека Алексич и авторските права са правилно изчистени още преди половин година. Българският текст е дело на Мариета Ангелова и няма нищо общо със сръбския. Текстописката обаче също упорства за авторски отчисления, макар че няма учредения. Докато разногласието се обясни, „ YouTube” е премахнал клипа от платформата.

„ Изумена съм от този парадокс. Вероятно ще заведа дело за набеждаване в закононарушение, сега се съветвам с юристи. Лошото е, че песента таман взе да става голям шлагер и в един миг изчезна от най-големия сайт”, гневна е Ивана.

Източник: HotArena
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР