Грандамата на партийно услужливата журналистика Валерия В. задава екзистенциални въпроси

...
Грандамата на партийно услужливата журналистика Валерия В. задава екзистенциални въпроси
Коментари Харесай

Голям рев за нероден Петко, голямо чудо

Грандамата на партийно услужливата публицистика Валерия В. задава екзистенциални въпроси като: Как по този начин Радев крил, че в покоите на президентството се ражда нова партия, ориентирана против Българска социалистическа партия? Откъде тези двамата имат пари да купуват партии?

Как да не се възмути човек? Велева е като героиня от приказката „ Нероден Петко “. Припомням:

„ Един селяндур тръгнал на равнищата да оре и заръчал на жена си да му занесе обяда. Като пристигнало време, дамата пратила щерка си. Взела момата гърнето и тръгнала, но посред пътя видяла една върба и седнала да си почине на сянка.
Както си седяла, размислила се, че й е време да я омъжат, след това ще роди детенце момченце, ще го кръстят Петко и ще го сложат в люлка до огнището. Ама над огнището е закачена брадвата – ще вземе тя да падне върху Петко и.... „ Олеле, майко, по какъв начин ще рева и ще крещя за него!” – рекла си дъщерята и ревнала да плаче.
Чакала я майка й да се върне, чакала я и тръгнала и тя към равнищата. Намерила я под върбата и я пита:
- Какво е станало, щерко, та плачеш? Защо не занесе обяда на татко си?
Разправила и дъщерята по какъв начин ще се омъжи, ще си роди дете момче. Петко ще го нарекат, в люлка ще го сложат край огнището, но брадвата може да падне върху него и да го посече, и каква тъга има да теглят. Ревнала да плаче и майката за нероденото внуче “.

Вопли, сълзи, сополи - нещо ужасно се задава!...

Страхове на подвластни хора от беди, които най-вероятно няма да се случат. Крийте децата, че идват Петков и Василев и са гладни, тези канибали!

Защо двама образовани и амбициозни мъже провокират сходна реакция? Нали са „ харвардски смешници “ – и такова определение се появи.

На фона на втръсналите лица и политически обединения Петков и Василев излъчват честност. Представете си ги голи в креват, до който е това чекмедже с пачките и златните кюлчета. Плюс пищов – за укрепване на възприятието за мачизъм.

Всъщност цялата нервност и акция е най-хубавият ПР за тях. Продължавайте да ревете.

Какво ли ще забележим, когато Петков, Василев и екипът им показват своята групировка, стратегия и тръгнат по страната?

В сюжета обаче има и червейче на подозрението: А в случай че нероденият план се окаже доста звук за нищо? - както би се изразил Шекспир...

Витали Роник

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР