Гръмотевична буря, разразила се внезапно в полската част на Татрите,

...
Гръмотевична буря, разразила се внезапно в полската част на Татрите,
Коментари Харесай

Мълния уби туристи в Полша, ранените в бурята са десетки

Гръмотевична стихия, разразила се ненадейно в полската част на Татрите, е умъртвила няколко туристи, а ранените в региона са десетки, оповестиха локалните медии.

Най-тежкият случай е станал на връх Гиеворт, където гръмотевица е паднала върху група туристи. Там жертвите са няколко, а ранените са най-малко 5, измежду които и малко дете, на което се оказва незабавна помощ в проливния дъжд, споделя Gazeta Krakowska. Най-вероятната причина е огромният железен кръст на върха, за който е известно, че притегля мълнии по време на стихии.

По предварителна информация на върха е имало 20-ина души, няколко са умряли, а десетина са потърпевши от мълнията. Масивът Гиевонт се намира съвсем на границата със Словакия.

От спешните служби споделят, че два медицински хеликоптера и няколко коли за спешна помощ от близките градове оказват помощ на потърпевшите. Но от бурята има ранени и на няколко други места в планината. Планински спасители напомнят, че в такова време рискови могат да са и металните въжета около пътеките, които имат за цел да оказват помощ на туристите.

Сутринта в четвъртък е била слънчева и в Татрите изискванията са били положителни за нанагорнище. Бурята е почнала към обед.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР