Гражданското сдружение Ние идваме! сезира еврокомисаря по енергетика Кадри Симсон

...
Гражданското сдружение Ние идваме! сезира еврокомисаря по енергетика Кадри Симсон
Коментари Харесай

Ние идваме! сезира ЕК за отмяната на решението за диверсификация на ядреното гориво

Гражданското съдружие " Ние идваме! " сезира еврокомисаря по енергетика Кадри Симсон и отрасловите дирекции в Европейската комисия за решението , с което се анулира решение на кабинета " Петков " от 13 юли 2022 година за предприемане на нужните дейности за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ", оповестиха от сдружението.
 Под риск е работата на АЕЦ Козлодуй в идващите 5 години, предизвести някогашният енергиен министър
Под риск е работата на АЕЦ Козлодуй в идващите 5 години, предизвести някогашният енергиен министър

Мерките за електрическата енергия би трябвало да засягат промишлеността, съгласно него

Според " Ние идваме! " анулираното решение блокира напъните за различни доставки на гориво за българската централа в Козлодуй, оставя страната ни според от режима на Путин и монопола на Руската федерация, слага под риск енергийната ни система, индустрията, битовите консуматори и като цяло визира националната сигурност на България, акцентират от организацията.

" За нас е изключително обезпокоителен фактът, че в миг, когато Европейски Съюз се пробва да се откъсне от енергийната взаимозависимост от Москва, служебната власт в София - с стеснен и временен мандат - подхваща стъпки, с цел да затвърди и продължи тази зависимос т. Още повече, че тези дейности са в контраст със тактиката на комисията " REPowerEU ", където провокациите в нуклеарната взаимозависимост на България са съответно посочени като цели за диверсификация ", декларират от стружението.
 АЕЦ
АЕЦ " Козлодуй " няма да остане без гориво, съгласно шефа на Агенцията за нуклеарно контролиране

Няма драма анализите за сигурността на горивото да се изготвят от " Уестингхаус ", съгласно него

От " Ние идваме! " означават, че страната ни е една от първите потърпевши от прекратяването на газовите доставки от " Газпром ", макар подписания контракт, а с актуалното решение сама се слага в условия да бъде изнудвана и в областта на нуклеарната енергетика.

" Надявам се българският парламент и всички политически сили, които най-малко на декларативно ниво са декларирали своето отношение към българската самостоятелност и евроатлантическа ориентировка, да вземат ограничения към това решение на служения кабинет, преди Европейската комисия да се е произнесла ", съобщи Арман Бабикян от сдружението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР