Гражданско движение БОЕЦ внесе до Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)

...
Гражданско движение БОЕЦ внесе до Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)
Коментари Харесай

БОЕЦ сигнализира ДАНС за шпионаж в полза на Русия от страна на полк. Марков от Величие

Гражданско придвижване " БОЕЦ " внесе до Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) сигнал за дейности на представящия се за полковник Николай Георгиев Марков, който е някогашен чиновник на НСО и бе определен за народен представител от Политическа партия " Величие ", оповестиха от БОЕЦ. 

 

В сигнала се споделя:

" …На 16 юни  2023 година, в обществена страница в обществената мрежа Фейсбук с име " Николай Марков " е оповестен следният текст:

" Според тях, аз не върша нищо! А съгласно мен, те. Всеки ден получавам по разследващи канали десетки клипове за експорт на всевъзможни оръжия за Украйна. Не ги пущам в мрежата по доста аргументи. Изпращам ги по засекретен канал непосредствено в Москва, за сведение и предписание. Моята работа си я правя както виждате, нищо не ме стопира. Но си мисля друго! Защо структурите на " Възраждане " мълчат като риби по тематиката? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не демонстрират тези неща от парламентарната естрада? А по други способи? Някаква опозиция да виждате? ". 

 



" Страницата е легитимирана със фотография на Николай Георгиев Марков и по обществена информация е негова и се управлява и списва персонално от него ", допълват от БОЕЦ.

Според тях, в текста на обявата се съдържат данни, че Марков " събира и получава от незнайни лица и източници разследваща информация, обвързвана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или най-малко по този начин твърди той. Същият декларира, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал непосредствено в Москва, очевидно на съветските разследващи служби ".

" БОЕЦ " желае от ДАНС " задълбочена и всеобхватна инспекция на показаните данни и информация за шпионаж в интерес на Русия ", както и " да се подхващат незабавни дейности поради, че Николай Георгиев Марков е определен за народен представител и след встъпване в служба ще разполага с достъп до класифицирана информация, в това число и до отчети и информация на българските разследващи служби и на българската войска ".

" БОЕЦ " изисква ДАНС да ревизира дали Политическа партия " Величие ", на която Николай Марков е един от водачите, е обвързвана с активност в интерес на Русия, и/или с някакви стопански, финансови и други закононарушения от общ темперамент. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР