Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението в

...
Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението в
Коментари Харесай

Системата BG Alert не е била задействана преди вчерашния трус в Пловдивско

Системата BG Alert не е била задействана преди земетресението в Асеновград нощес, заяви за БНР Александър Джартов, шеф на " Пожарна сигурност и отбрана на  популацията ".

Той изясни, че получените нощес известия на мобилните телефони са от платформата на Гугъл за уведомяване.

" BG Alert не беше задействана поради обстоятелството, че тя е предопределена да известява в случаите, в които имаме предварителна информация, че следва да се случат избрани събития или феномени. Земетресенията не са измежду тези събития, те не подлежат към момента на прогнозиране, тъй че системата не беше задействана. Възможно е жителите да са получили изключително тези, които употребяват устройства с операционна система Андроид, известия от Google. Те се развили функционалност, която разрешава, когато на голям брой устройства бъде засечено придвижване или осцилация на база на съответните логаритми, да бъдат известени, че в действителност се случва земетресение ".

" Системата BG Alert може да бъде употребена единствено в случаите, в които можем да предвиждаме събитие. Имаме предварителна информация, че се случва или следва да се случи някое събитие ", посочи Александър Джартов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР