Граждански протест пред Столичната община поиска оставката на Йорданка Фандъкова

...
Граждански протест пред Столичната община поиска оставката на Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Протест внесе в общината искане за оставките на Фандъкова и Иванов

Граждански митинг пред Столичната община изиска оставката на Йорданка Фандъкова и Ивайло Иванов. Лидерът на съдружие " Боец " Георги Георгиев дружно и Методи Лалов, общински консултант от " Демократична България " подадоха писменото искане в деловодството на общината.

В двумесечен период способният орган, в тази ситуация кметът Фандъкова, би трябвало да отговори на това предложение, като отговорът й не предстои на обжалване, съгласно Административно-процесуалния кодекс, изясни Тома Белев, общински консултант от " Демократична България ".

Призивът " Вън каскетите от общината " бе водещ за жителите събрали се пред постройката на общината на ул. " Московска " 33. Те носеха плакати и мегафони и макар дъжда упорстваха някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи да бъде освободен от новата си служба.

" С това предопределение Фандъкова сподели, че не е кмет на София, а функционер на ГЕРБ. Тя употребява общината като партийна конструкция за приютяване на калинки, уволнени от други места ", съобщи инж. Мирослав Спасов от кв. Орландовци.

На митинга бе и Настимир Ананиев, водач на партия ВОЛТ, с която " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев се записва за парламентарните избори на 14 ноември. Ивайло Иванов носи голяма отговорност за осъщественото принуждение над жители по време на митингите предходната година. " Онзи ден се разгласи, че полицията тогава е пръскала с вещество, неразрешено от закона и вместо да бъде назначаван, той би трябвало да бъде разследван и да поеме наказателна отговорност ", счита Ананиев.

На митинга пристигнаха общински съветници от " Демократична България " - Грети Стефанова, която е ръководител на групата в общинския съвет. " Общината има потребност от ликвидиране и да стартира да служи на софиянци, а не заповеди на партийни псевдолидери. Това би трябвало да стартира с оставката на Фандъкова, тъй като зад това предопределение се крие послушанието й и фактът, че е безгласна писмен знак. Това е едно калабрийско предопределение ", разяснява тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР