Още един жилищен блок в Бургас ще се раздели с

...
Още един жилищен блок в Бургас ще се раздели с
Коментари Харесай

Вместо фалоси и свастики: Художници рисуват красиви графити върху блоковете в Бургас

Още един жилищен блок в Бургас ще се раздели с грозните нецензурни драсканици , които ще бъдат скрити под красиви графити. 

Инициативата е на бургаски художници, измежду които известният Иван Янков-Естео , който е създател на едни от най-емблематичните графити в града. Този път в платно за него се е трансформирал блок 16 в бургаския ж.к. „ Възраждане “, където към този момент са се появили облиците на куче и младо момиче, което би трябвало да бъде довършено по-късно през днешния ден. 

Графит на блок 16 във „ Възраждане “. Снимка: Искра.бг

Пред Искра.бг той показа, че самодейността е в самото си начало , като в по-напреднал стадий се чака да бъдат обявени повече детайлности за това по какъв метод ще протече тя.  

Същият този блок, по сходство на множеството в Бургас, е целият издраскан с грозни надписи и рисунки . За тях, откакто в Общински съвет-Бургас бе входирано запитване дали за това дали се постановат санкции на причинителите.

Графит на блок 3 във „ Възраждане “. Снимка: Иван Янков-Естео, Фейсбук

Световната процедура демонстрира, че едно от най-хубавите „ оръжия “ в ръцете на локалната власт против това събитие е точно изрисуването на постройките от експерти . Това ненапълно възпира вандалите, които въпреки всичко демонстрират парченце почитание и заобикалят да споделят обществено футболните си пристрастия или обсесията си към избрани елементи на човешкото тяло върху красивите рисунки.

Поради тази причина би било добре Община Бургас да отделя някакъв бюджет, с който последователно жилищните здания, подлези и трафопостове да стават естрада за образно изкуство, вместо за вандализъм. 

Налага ли санкции Община Бургас за драсканиците по здания, монументи и подлези в града?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР