Граждански и експертни организации изпратиха днес отворено писмо до г-жа,

...
Граждански и експертни организации изпратиха днес отворено писмо до г-жа,
Коментари Харесай

Експерти към Фандъкова: Съветът по пътна безопасност не работи, необходими са спешни промени

Граждански и експертни организации изпратиха през днешния ден отворено писмо до госпожа , в което сезираха кмета за неработещия Консултативен съвет по пътна сигурност, основан преди две години. Припомняме, че задачата на Съвета бе да се обединят силите и знанията на неправителствените организации и специалисти с представители на Столичната община, и да се работи поредно за възстановяване на пътната сигурност и понижаване на случаите и жертвите по софийските улици.
В отвореното писмо до кмета, подписано от Спаси София, Сдружение Велоеволюция и Съюза на урбанистите на България, се показват многочислените дефицити на работата на Съвета, подбудени от неналичието на ангажимент на представителите на Столичната община за извършване на контрактуваните по време на съвещанията ограничения, неналичието на данни от страна на Пътна полиция и нередовните съвещания.
 Двама служащи починаха при случай на строителен обект край Кремиковци Двама служащи починаха при случай на строителен обект край Кремиковци
Двама служащи починаха, откакто паднаха от 8 метра височина на строителен обект в региона на Кремиковци, заяви бТВ. Сигнал за инци...
“Искаме ясно да заявим, че съществуването на Консултативния съвет по пътна сигурност в този си тип е безсмислено и безуспешно. Въпреки ентусиазма и желанието на участващите организации и специалисти, след съвсем двугодишна работа, установяваме съществени дефекти, които способстват за неналичието на действителни резултати за жителите и пътната сигурност. ” - споделя Андрей Зографски от Спаси София.
Организациите декларират, че липсва реализация на показаните и разисквани хрумвания за повишение на пътната сигурност и разбор на (не)свършеното от страна на Общината. Голяма част от направените от организациите оферти не са осъществени, а напредъкът е най-малък – в границите на две години са осъществени едвам две оферти и са направени едвам два плана, чиято реализация е замразена. “Въпреки многократните настоявания за даване на писмен разбор за несвършените задания, които Съветът си е сложил, подобен настойчиво не се дава. Изключително демотивиращо е организациите да продължат да създават подробни оферти за усъвършенствания, без да има противоположна връзка за какво предходните не са били осъществени. ” - споделя Радостина Петрова от Велоеволюция.
Експертите упорстват кмета госпожа да предприеме незабавни промени в работата на Съвета, както и доста да се усили уговорката на представителите на Общината в процеса.
“Необходимо е да бъдат предоставени настоящи и исторически данни от страна на Пътна полиция за ПТП-та в София, да бъде направена Годишна оперативна стратегия с съответни ограничения за пътната сигурност, а отрасловите зам.-кметове и подчинените им шефове интензивно да се включват в работата. Няма да молим Общината да вършим нейната работа, нашето наличие в Съвета е непринудено! ” - безапелационен е Васил Маджирски, зам. ръководител на Съюза на урбанистите в България.
 Камион разля над звук гориво в София Камион разля над звук гориво в София
Камион изля над звук гориво в София, оповестява NOVA. Инцидентът е станал зад постройката на ГДБОП. По думите на водача на машината, навлиз...
В случай, че минусите не бъдат отстранени и представителите на Общината не се ангажират съществено с пътната сигурност в София, организациите са подготвени да преразгледат наличието си в този Съвет, в това число и с аргументирана позиция и оценка за работата му пред медиите и обществеността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР