Гражданска защита започна проверки на бомбоубежищата в област Враца, стана

...
Гражданска защита започна проверки на бомбоубежищата в област Враца, стана
Коментари Харесай

Страх лозе пази! Гражданска защита започна да стяга бомбоубежищата във Враца, показа едно от тях /снимки/

Гражданска отбрана стартира инспекции на бомбоубежищата в област Враца, стана ясно по време на съвещание на Областния съвет по сигурността по-рано през днешния ден.
Скривалищата на територията на района са 32, като множеството от тях са в града под Околчица. Четири са в Мездра и едно в Роман. Всички те са под контрола на "Гражданска отбрана " и се ревизират всяка година. Има и 672 пространства, които са приспособени за противорадиационни скривалища и са предопределени за укриване на популацията при възможна заплаха, заяви регионалният шеф Стефан Красимиров.
Капацитетът на всяко от тях е от 100 до 200 индивида, според от размерите му, като в противорадиационните могат да са по едно и също време 31 250 индивида. Това прави сред 15 и 20% от популацията на региона.
Доброволните отряди на територията на региона са 6. Те са в към общините Роман, Мездра, Борован, Хайредин, Оряхово и Мизия. Доброволците, които са добре подготвени, могат да бъдат употребявани при вероятно усложняване на ситуацията.
„ Важно е хората да бъдат спокойни и да знаят че няма заплаха за тях и страната се грижи за това “, безапелационен е Стефан Красимиров.
Всички скривалища и противорадиационни укрития на територията на България са построени единствено за краткотрайно укриване на застрашено население. Всяко едно е оборудвано в херметично отношение – вратите се затварят херметизирано, имат филтро-вентилационна уредба, която подава чист въздух от околната среда и служи за проветряване. В скривалищата има пейки, маси, хигиеничен възел и водоснабдяване. В по-големите има и включени генератори с опция за електричество, както и помещение за оказване на здравна помощ. Капацитетът на всяко е друг, като максимума хора, които могат да поберат е сред 100 и 200 индивида. Най-малко два изхода би трябвало да има.
Препоръчително е всеки човек да има приготвена раница за бедствия, която да съдържа – персонални документи, вода, консерви с храна, фенер, медикаменти, свирка и устройство, за приемане на съответна информация за настоящата конюнктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР