Гражданска защита в Гърция предупреждава за опасно високи температури до

...
Гражданска защита в Гърция предупреждава за опасно високи температури до
Коментари Харесай

Опасни жеги в Гърция до края на седмицата

Гражданска отбрана в Гърция предизвестява за рисково високи температури до края на седмицата.

В същото време държавното управление реши казуса с неналичието на задоволително коли за спешна помощ и медици по островите, като изпрати военни медици.

Днес управляващите предизвестяват туристите да се съобразят с извънредно високите температури от към 38 градуса и висока мокрота. Това време е рисково за възрастните и децата. Препоръчва се да се заобикалят дълготрайно стоене на слънце. До събота температурите ще продължат да се повишават, предизвестяват синоптиците.

В същото време по разпореждане на премиера Кириакос Мицотакис на островите и в отдалечените села в страната се изпращат медицински екипи и коли за спешна помощ от пожарната и армията, заяви министерството на опазването на здравето.

Силният туристически сезон, неналичието на задоволително медицински екипи за незабавни случаи, както и развалени коли за спешна помощ са причина за чести закъснения на медицинските екипи, които от време на време са съдбовни за болните, разясняват локалните хора. Предизборно заричане на консерваторите беше възстановяване качеството на опазването на здравето, напомнят гръцките медии.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР