Гражданите, политиката и демокрацията, Гражданите, правата и отговорностите, Идентичностите и

...
Гражданите, политиката и демокрацията, Гражданите, правата и отговорностите, Идентичностите и
Коментари Харесай

С интерактивни методи и техники ще се преподава "Гражданско образование"

Гражданите, политиката и демокрацията, Гражданите, правата и отговорностите, Идентичностите и разликите в обществото. Върху тези тематики подчертава новият предмет " Гражданско обучение " в ХІ клас, чийто план на образователна стратегия е оповестена за публично разискване на уеб страницата на министерството на образованието (можете да я свалите от прикачения файл).

Гражданско обучение за 11 класЗа публично разискване е оповестена и програмата на " Гражданско обучение " за XXII клас, която слага акцент върху следните тематики: Гражданите, властта и страната, Гражданите и стопанската система, България, светът и световните проблеми (в прикачения файл). Новият предмет влиза в действие през образователната 2020/21 година, като първите, които ще го учат, са сегашните седмокласници.

Гражданско обучение 12 клас
Програмите за предмета " Гражданско обучение " надграждат до момента съществуващите форми на гражданското обучение посредством консолидиране в предметите от региона на публичните науки и посредством интердисциплинарните предмети като " Човек и общество " и " Свят и персона ", означават от пресцентъра на просветното министерство.

Организацията на образованието се основава на интерактивни способи и техники на преподаване (учене посредством проучване, посредством процедура, решение на проблеми, създаване на проекти). Обучението е ориентирано към подготовката на младежа за обществена реализация, съобразена със законите на демократичното общество. По-голямо внимание се отделя на образуването на гражданска просвета, както и на опциите за осмисляне на значими обществени проблеми на районно, национално и световно равнище.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР