Гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени

...
Гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени
Коментари Харесай

Гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по нова програма за 2022 г.

Гражданите могат да вършат оферти кои пътища да бъдат включени в новата стратегия за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 година

Министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов разгласи началото на четиригодишна стратегия, която цели качествено усъвършенстване на тежкото положение на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а нужното финансиране от 2.8 милиарда лева ще пристигна от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си слага амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани към 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

На работна среща с министър Караджов от Агенция „ Пътна инфраструктура “ показаха по области секторите от републиканската пътна мрежа, които са избрани за незабавен ремонт през 2022 година

В идващите две седмици жителите ще могат да дадат свои оферти за включване на други пътища в листата, по които те пътуват и считат, че са в тежко положение.

Картите с избраните трасета по области са оповестени на страниците на Министерството на районното развиване и благоустройството и на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Гражданите могат да изпращат оферти и сигнали, в това число фотоси и видеоматериали, на имейл адрес: [email protected]. Предложенията ще бъдат прегледани и окончателните описи с пътищата за ремонт ще бъдат оповестени на интернет страниците на Министерство на регионалното развитие и АПИ.

Предвижда се главен ремонт на значими сектори във всички области на страната. Сред тях са възобновяване на част от Върбишкия проход, главен ремонт на пътя до Варненското езеро, който ще се употребява при построяването на Автомагистрала „ Черно море “.

От АПИ възнамеряват ремонтни действия на сектори от прохода Шипка, пътищата за Трявна, Ловеч и местността Узана, край Габрово. Набелязан е ремонт и на моста в Севлиево, както и построяването на нов мост над река Вит, при село Гложене, който ще дублира съществуващия исторически мост, който е в неприятно положение. Основен ремонт е очакван тази година и на Златишкия проход в частта от Етрополе до Златица, за който министърът също получава сигнали от жители за тежкото положение.

Ще се направи ремонт и на сектор от пътя Монтана - Бойчиновци, както и на този Рударци – Кладница. В програмата са планувани ремонтни действия и на правата от Автомагистрала "Тракия " сред тунел Траянови врата и 66-ти км.

До края на годината е реалистичният период за започване на главен ремонт и на пътищата в българската част на Дунав мост, сочат плановете на пътната организация.

Също тази година е планувано да се разгласи социална поръчка за разработване на план за създаване на снегозащитно оборудване – вид тунел, на прохода Троян – Кърнаре.

В област Видин са планувани 89 км пътища общо за главен ремонт, в Добрич -117 км, във Велико Търново - 150 км, от които 71 км за главен ремонт, като са включени и сектори от третокласната пътна мрежа.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР