Гражданите да обезопасят незакрепени предмети от терасите или прозорците на

...
Гражданите да обезопасят незакрепени предмети от терасите или прозорците на
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър, вземете мерки, предупреди Столична община


Гражданите да обезопасят незакрепени предмети от терасите или прозорците на жилищата си и да бъдат деликатни, предизвести Столична община в неделя поради оповестения " жълт код " за мощен вятър.

Властите приканиха изпълнителите да ревизират положението на строителните обекти, на оградите, крановете и строителните скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.

Три екипа на аварийно-спасителната дирекция към Столична община реагират на място при сигнали.

Предупреждението на синоптиците е от първа и втора степен за предстоящи пориви със скорост към 100 км/ч. То е в действие до среднощ към момента единствено в Северна и Западна България.

През изтеклото денонощие в редица страни в Западна и Централна Европа ураганните ветрове взеха жертви и нанесоха вреди.

Напомнянето на Столична община към жителите и компаниите по отношение на " жълтия код " за вятър може да се преглежда и като презастраховане след поройните дъждове в Бургаско на 25 против 26 октомври, вследствие на които имаше и жертви, и вреди за милиони. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов укори синоптиците, че не са подали " червен код ", заради което управляващите не са съумели да реагират съответно. Директорът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) проф. Христомир Брънзов обаче го опроверга и уточни, че сутринта на 25 октомври е даден " червен код ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР