Гражданин на Румъния юридически оживя две години, след като семейството

...
Гражданин на Румъния юридически оживя две години, след като семейството
Коментари Харесай

Румънец доказа, че е жив, съдът отмени смъртния акт

Гражданин на Румъния юридически оживя две години , откакто фамилията му го разгласи за мъртъв след десетилетия в неопределеност , оповестиха правосъдни източници, представени от Агенция Франс Прес.

Константин Релиу работи в Турция повече от 20 година и се завърна в страната си през януари, с цел да откри, че брачната половинка му публично го е записала като мъртъв от 2016 година

 Румънски съд отхвърли да признае човек за жив, изпуснал периода да апелира
Румънски съд отхвърли да признае човек за жив, изпуснал периода да апелира

63-годишният е разгласен публично за мъртъв от брачната половинка си през 2016 година и в този момент не може да направи нищо

63-годишният готвач съумя при втория си опит да убеди съдиите в североизточния град Васулуи, че продължава да съществува. През март Релиу изгуби първото обжалване за отменяне на смъртния акт , тъй като е обжалвал прекомерно късно.

Отказвайки да съществува със статута на " живия труп ", Релиу се обърна към съда в родния си град Бърлад.

Въпреки че съдът постанови в негова изгода, казусът не е закрит, защото всеки, който се съмнява, че съществува, може да апелира решението в границите на 30 дни.

Медии оповестяват, че Релиу е отпътувал да работи в Турция през 1992 година и е изгубил контакт със фамилията си в Румъния след юли 1999 година Съпругата му си помислила, че той може да е умрял при унищожителното земетресение в Северозападна Турция през август 1999 година

В Турция също не е имало публични данни, че румънецът е в страната към юли 1999 година, което спомогнало на румънските управляващи да го разгласят за мъртъв.

Турските управляващи задържали Релиу през предходната година с изтекли документи и го депортирали. Оттогава той разчитал на помощта на съседи , защото без публични доказателства, че съществува, не може да си откри работа или да получава обществена помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР