Граждани потърсиха съдействието на народния представител от Парламентарната група на

...
Граждани потърсиха съдействието на народния представител от Парламентарната група на
Коментари Харесай

Потърсиха съдействието на депутат за изграждането на нова църква и метох във Варна

Граждани потърсиха съдействието на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Нели Петрова за построяването на нов православен храм и метох към манастира " Рождество на пресвета Богородица " във Варна.

От църковното настоятелство на манастира, издигнат преди към 25 години в местността Сотира, сигнализираха и за нуждата да се построи подпорна стена в парцела, който попада в зона с установени свличания в резултат на ерозионни процеси. " Имаме подготвен план за укрепването, за който събираме средства. На положителната воля на донори разчитаме и за строителството на женски метох, за който към този момент сме във фаза на капиталово планиране ", изясни отец Димитър.

Миряни споделиха с варненския народен представител и концепцията за построяването на дребна черква сред улиците " Феликс Каниц ", " Любен Каравелов " и " Цани Гинчев " в морската столица. Православният храм ще носи името " Св. Иван Рилски ". " След години старания и с безкористната помощ на експерти за архитектурния план към този момент разполагаме с позволение за градеж и търсим средства за градежа на църквата ", описаха основателите.

Нели Петрова поддържа идеите и обясни опциите посредством дирекция " Вероизповедания " да се финансират поправки и строителство на храмове.

В рамките на приемния ден на народния представител бяха сложени и въпроси, свързани с имотни проблеми. Коментиран бе също казусът с " ало измамите ", чиито жертви най-често стават доверчиви възрастни хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР