Граждани блокираха в Садово с жива верига движението по пътя

...
Граждани блокираха в Садово с жива верига движението по пътя
Коментари Харесай

Граждани блокираха пътя за Турция край Садово след опустошителната градушка

Граждани блокираха в Садово с жива верига придвижването по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция. Причината за следващ път е възбрана за пукотевица против градоносните облаци поради прелитащ аероплан в Пловдивско. Според хората в Садово главната причина за, която унищожи реколтата им през вчерашния ден следобяд е точно възбраната за пукотевица. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена. Потърпевшите настояват, че реколтата е изгубена и чакат помощ от страната, заяви Нова телевизия.

Никола Ковачев е шеф на Регионалната дирекция за битка с градушките в Поповица. Той призна, че възбраната за изстрелване на противоградни ракети е региона е траяла 20 минути и е пристигнала от Централния пункт за ръководство на въздушното придвижване. Той посочи, че са обработили още шест кафези с градоносни облаци и те са дейно унищожени, до момента в който за седмата клетка е била наложена възбрана и точно тя е предизвикала градушката.

Гражданите желаят да схванат кой е издал възбраната, за кой аероплан, на каква височина и дали ракетите са в действителност рискови за този аероплан.

Заместник-кметът на община Садово съобщи, че още не е платено на седем производители поради градушка, паднала предходната година, откакто са имали протоколи, в които е написано, че те следва да получат 100 % обезщетение. Според него страната би трябвало да сътвори гаранционен фонд за сходни случаи и той да изплаща освен вреди по земеделските култури, само че и по инфраструктурата като оранжерии и поливни системи.

Производителите обявиха, че желаят оставките на шефа на Държавен фонд " Земеделие " и тази на земеделския министър Иван Иванов.
 Градушка удари Врачанско
Градушка удари Врачанско

През последните дни доста области на страната пострадаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР