Графични срещи край морето е името на художествения проект, който

...
Графични срещи край морето е името на художествения проект, който
Коментари Харесай

Бургаски художници откриват изложба в памет на големия майстор-печатар Георги Велков

Графични срещи край морето " е името на художествения план, който събира в екип петима бургаски художници: Добрин Вътев, Димо Колибаров, Георги Петков, проф. Светозар Бенчев и Кръстьо Тодоров. Експозицията ще бъде подредена в зала " Ал.Г.Коджакафалията " на КЦ " Морско казино " и открита за разглеждане от 18.00 часа на 22 октомври /четвъртък/. Инициативата се осъществя с поддръжката на Община Бургас по стратегия за съфинансиране на културни планове.
Всеки един от бурагските майстори ще показа по два графични листа. Колекцията от 10 графики ще бъде удостоверение за положителното партньорство сред Дружество на художниците - Бургас и Национална художествена академия - филиал Бургас. Експозицията се посвещава на огромния бургаски майстор-печатар Георги Велков /1947-2020/, последният ундрукер, един от най-хубавите майстори в занаята. Той работи 30 години тази неповторима графична технология - литография в Графична база " Тодор Атанасов " в Бургас.

" Всички, които познаваха бай Георги, сигурно ще го помнят като човек с огромно сърце и усмивка. Изключителен експерт, печатал изкуството на най-големите създатели в България. Нека е безконечна паметта му " разяснява Добрин Вътев, който е главен мотор на плана.
Проектът " Графични срещи край морето " демонстрира съдействието сред две от най-значимите и огромни организации в районен и народен мащаб, положителните практики в основаването на изящни творби, представянето пред аудитория и педагогическите процеси в работата със студентите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР