Графът на Париж и херцог на Франция Анри Орлеански -

...
Графът на Париж и херцог на Франция Анри Орлеански -
Коментари Харесай

Почина графът на Париж Анри Орлеански

Графът на Париж и херцог на Франция Анри Орлеански - директен правоприемник на последния френски крал и кандидат за френския трон, умря на 85-годишна възраст.

"С огорчение оповестявам за гибелта на татко си - рубрика на Париж ", написа във Facebook неговият наследник и нов кандидат за френската корона - Жан, херцог на Вандом.

Графът на Париж е правоприемник на брата на Луи XIV, само че и на Филип Егалите, който е дал своя вот за гибелта на крал Луи XVI.

На 66 години той става правоприемник на френската кралска династия, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Роден е на 14 юни 1933 година в Белгия. Анри Орлеански е второто дете от 11 братя и сестри. Прекарва детството си в Мароко, Испания и Португалия.

Въпреки че съгласно тогавашното френско законодателство не може да живее във Франция, президентът Венсан Ориол му разрешава да следва в страната и той приключва Института по политически науки в Париж.

След това взе участие като офицер във войната в Алжир. Напуска армията през 1967 година и работи в региона на банковото дело във Франция и Швейцария.

Източник: Дир
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР