Градусите леко се повишават В сряда над страната ще бъде предимно

...
Градусите леко се повишават
В сряда над страната ще бъде предимно
Коментари Харесай

Студ и лед: Жълт код в 6 области в сряда, ето къде ще натруп...

Градусите леко се покачват

В сряда над страната ще бъде най-вече облачно. Преди обяд тук-там в Западна България към момента ще има снеговалежи, само че в следобедните часове краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър, в Дунавската низина слаб от изток-североизток.

Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат от 1°-2° в северозападните региони до 9°-11° по Черноморието, в София към 3°. Вечерта от запад-югозапад ще стартират нови превалявания от дъжд, които през нощта против четвъртък ще обзет съвсем цялата страна. На доста места в Западна България ще има условия за поледици. В Северозападна България преваляванията ще са най-вече от сняг и се чака да се образува нова снежна завивка - до 10 см.

Жълт код за евентуална заплаха от поледици късно вечерта в сряда и през нощта против четвъртък е разгласен в 6 области в Западна България поради превалявания от дъжд. В старопланинските региони на три от областите ще има обилни снеговалежи и ще се образува нова снежна завивка, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението за рисково време е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София област и Перник.

В планините ще бъде най-вече облачно. През деня тук-там ще има валежи от сняг, по-интензивен през нощта против четвъртък. Под 1000-1200 метра ще вали дъжд и ще има условия за поледици. Ще духа най-вече сдържан югозападен вятър, който вечерта ще се усили до плевел и през нощта против четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад и в Западна Стара планина ще има виелици. Максимална температура на 1200 метра към 3°, на 2000 метра – към минус 1°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че дъжд не се чака. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури - сред 9° и 11°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР