Градският транспорт в Пловдив има слава, че не от най-комфортните,

...
Градският транспорт в Пловдив има слава, че не от най-комфортните,
Коментари Харесай

Призрачната линия на Пловдив, за която хората знаят, но рядко я виждат

Градският превоз в Пловдив има популярност, че не от най-комфортните, само че за сметка на това, не и от най-редовните. Въпреки че в последната година превозвачите извършват курсове с близо 30% по-малко от постоянните написания, има линии, за които и това понижаване не е задоволително, с цел да извършват маршрутите си на 100%.

Читател на TrafficNews , който е постоянен ползвател на една от проблематичните линии – номер 10, изрази недоумението си от работата й.

„ От доста време употребявам линия 10, с цел да отида на учебно заведение и да се прибера у дома, като тя ми прави доста добра работа, тъй като е с най-къс маршрут. Напоследък линията доста я разредиха и някой път се случва да я очаквам 40 минути.

Дали, че рейсовете по разписание не го извършват, или се получава така наречен „ индианска нишка " през 2-3 мин, която съм виждал – фактът е, че има големи шпации сред линиите”, съобщи нашият четец. Той сподели, че постоянно няма рейсове сред 20:30 и 21:20, макар че по разписание би трябвало да се извършват.

„ Искам да попитам притежателя на „ Хеброс бус”, като не може да обслужва линията, за какво не я даде на различен транспортьор, а продължава да я унищожава като предходния - Автотранс Чолаков?”, споделя още пловдивчанинът. Той счита, че и по тази линия е трябвало да оставят 10 коли, а в този момент даже не се знае с какъв брой се обслужва действително.

„ Тъй като от Общината нямам отговор, аз се пренасочих към други линии от градския превоз. С две думи, линия 10 е по-зле от междуградски автобуси, които може да са рядко, само че прецизно съблюдават разписанието си”,заяви читателят ни.

Припомняме, че точно поради линия 10 Общинският съвет взе решение на последната сесия, с която да се поправят договорите с превозвачите. Така при единодушие от всички в консорциума една линия може да се дава на други превозвачи. Очаква се тази седмица да се вземе решение за линия 10 и кой да я обслужва.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР