Градският съд в Тбилиси оправда грузинския тенисист Николоз Басилашвили по

...
Градският съд в Тбилиси оправда грузинския тенисист Николоз Басилашвили по
Коментари Харесай

Николоз Басилашвили беше оправдан по дело за домашно насилие

Градският съд в Тбилиси оправда грузинския тенисист Николоз Басилашвили по делото за принуждение над някогашната му брачна половинка Нели Дорокашвили. Присъдата беше прочетена от арбитър Хатуна Харчилава, оповестява ТАСС.

" Признаваме Николоз Басилашвили за почтен и го оправдаваме по точка 1 от член 126 от Наказателния кодекс на Грузия за редовно словесно принуждение ", сподели съдията.

Басилашвили е оневинен по останалите четири точки от наказателното дело. Бившата брачна половинка на спортиста също го упрекна в побой и психически тормоз.

Басилашвили беше арестуван през май 2020 година. По-късно съдът го пусна под гаранция в размер на 100 000 лари (повече от 36 000 долара).

След края на делото тенисистът съобщи, че е взето " заслужено решение ".

" Беше ми мъчно да понеса всички тези лъжливи обвинявания и доста се веселя, че всичко свърши. Приоритет за мен в този момент е да възстановя връзката с детето си ", сподели той.

30-годишният Басилашвили заема 93-о място в международната класация на АТП. Той има пет трофеи в кариерата си, а най-хубавото му класиране в шампионатите от Големия шлем е достигането до четвъртия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2018 година.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР